Sayfalar

16 Kasım 2011 Çarşamba

the hunger games..

                                                   katniss.. alevler içindeki kız..


  açlık oyunları -the hunger games- kitabı da filme uyarlanan kitaplar furyasına katıldı..hatta fragmanı da dün yayınlandı.. kitaptan uyarlanan filmlerin ne kadar aslına  bağlı kaldığı ya da adını taşıdığı tartışılsa da ben ben bu kitabı okuduğumdan beri filminin çıkmasını istiyordum.. çünkü hem kitabı çok sevmiştim hemde cidden görmek istediğim sahneler, duymak istediğim melodiler vardı.. tamam kitap okumak harika, kitabın yerini doldurmak çok zor ama bazende insan kanlı canlı görmek istiyor işte^^


şimdi okumayanlar için biraz ilk kitaptan bahsedelim.. kitapta  yeryüzündeki devlet anlayışının biraz değiştiği bir zamandayız.. öyleki bu zamanda capitol adında bir şehir 12  mıntıkanın mutlak hakimi.. mıntıkalar birbirlerinden tamamen izole ve etrafları elektrikli tel örgülerle çevrili.. yani o alandan izinsiz çıkmak ve diğer mıtnıkalarla görüşmek neredeyse imkansız.  ve her mıntıkanın capitol için yerine getirdiği bazı görevler var.. sebze- meyve ihtiyacını karşılamak, elektronik alet üretmek yada kimyasal madde geliştirmek gibi..

 ve tabii her sene açık oyunlarına bir kız ve bir erkek iki çocuk göndermek..

kitap kısaca böyle başlıyor.. devamında da sizi mücadele dolu bir atmosfer bekliyor..okumayanlara şiddetle okumalarını önerip oyuncular hakkındaki değerlendirmeme geçiyorum..ilk olarak katniss'i beğendim.. az çok benim de hayallerimde böyle bir katniss vardı :) Gale de iyi ama Peetea olmamış yaa.. :/  ben çok daha şirin birini bekliyordum.. ona biraz bozuldum yani..

sonraa, stilstin adını hatırlamıyorum ama o da fena değil.. katniss'in kardeşini, haymitch'i ve oyunları yöneten o ilginç sakallı adamı da beğendim.. sonra fragman için seçilen sahneler ço iyi olmuş.. ama yanlış anlamayın çok iyi çekilmiş demiyorum sadece çok iyi seçilmiş...

mesela tüpler içinde arenaya fırladıkları sahne, oyunlar için kura çekilen sahne, katniss'in hedefi vurduğu sahne kitapta da beni en çok etkileyen ve görmüş kadar olduğum sahnelerdi.. ama tabi en can alıcı sahneyi eklememişler yine.. rue'nun ölüm sahnesi..

hem okuduğumda hemde okuduktan çook sonra izlediğim şu videoyu izlerken gözyaşlarımı tutamamıştım..


başı ne kadar korkunç olsa da rue' nun saçlarındaki çiçekleri görmek için izlenir bence bu video.. gerçi kitapta sanırım rue siyahiydi ama sahne olarak neredyse birebir :(  ahh ah çok kötü olmuştum izlerken..
:(  :(   :(

evet farkettiğiniz üzere bu kitaptan çok etkilenmiştim vaktinde..ve her ne kadar serinin sonunu beğenmesem de yine de çok severim bu seriyi..
  farklı ve acımasız bir dünyada 16 yaşındaki bir kızın yaşam mücdelesinin nasıl büyük bir isyana dönüşeceğini okumak isterseniz bu kitabı es geçmeyin..






5 yorum:

  1. Bende çok severek okumuştum bu seriyi.Pete favorimdi.Filmde Gale iyiymiş.:)İlk defa burada izledim fragmanını.Hayal kırıklığı yaşadım karakter benim hayal ettiğim gibi değil.Zaten okuduğum kitapların hiç birini sinemada beğenmem.Kitaplarda karakterleri kendimiz oluşturduğumuz ve ortamları hayal ettiğimiz için kitaplar her zaman daha iyi oluyor. :)

    YanıtlaSil
  2. Katniss-Rue sahnesi fan yapımı bir sahne sanırım "çok vahşi olmuş bu kadar ciddi göstermezler" diye düşünmüştüm. Ben hala filmin çıkmamasını savunuyorum (umut fakirin ekmeği:)). Muhtemelen kötü olacak film. Ben de stilisti beğenmedim. Kesin yorumlar yapabilmek için filmi bekleyeceğiz yine de film kötü olacak bence.

    YanıtlaSil
  3. @nomuyeppuda: aslına bakarsan bende çoğu zaman böyle düşünüyordum.. zaten izlediğim kitaptan uyarlama hibir film güzel değildi ama ben inatla güzel bir yapım izlemeyi umuyorum.. denesinler bakalım çekmeyi.. güzel olursa ne ala, yok beğenmezsem de çok sorun değil diye düşünüyorm yani :)ne de olsa aslı, yani kitap kitaplığımda duruyor hala :)

    @amaterasu:evet ikinci video fan yapımı ve kesinlikle çok vahşi :S bende filmden çok büyü birşey beklemiyorum ama yinede fragmanı görünce heyecanlandım..

    YanıtlaSil
  4. Açlık oyunları'yla ilgili her şeyi okuyorum bu aralar =) Ben de bu filmi bekliyorum:)) Seriyi yeni bitirdim. Kitap kadar güzel olmayacak ama kesinlikle izlemeliyim. En çok Katniss'in söylediği şarkıları merak ediyorum ben. Kitabın sonunu beğenmeyen bir ben değilmişim, sevindim :/

    Of ama keşke Peeta karakteri için daha iyi bir oyuncu seçselermiş, pek beğenmedim. Film çıkana kadar belki alışırız..

    YanıtlaSil
  5. @mydestiny: oo sen bi de yeni bitirmişsin olaylar falan tazedir şimdi :)

    aynen.. o şarkıları bende çok merak ediyorum ve filmi bekliyorum :)her ne kadar peeta karakteri için seçilen oyuncuyu beğenmesem de :/

    ve serinin sonunu ben cidden beğenmedim, kesinlikle yalnız değilsin..

    YanıtlaSil